PAD THAI
Recept van de kok van Westerdok
afgelopen dinsdag gemaakt voor
50 personen
hier vertaald naar 4 personen
Ingredienten:
-vegetarisch-
Neutrale olijfolie/ Rijstolie
1 stukje gember
halve ui
3 wortels
1 rode paprika
1 kwart witte kool
(hak deze bovenstaande groenten fijn=groentenbasis)
4 eieren
1 bakje sojaboontjes
1 hand tauge
bosje koriander
2 bosuitjes
1 limoen
1 verpakking eiernoedels voor 4 personen
sojasaus en vissaus
evt pinda's
Werkwijze:
Bak in een koekenpan 2 omeletten van elk 2 eieren, rol de omelet op en snij deze in dunne reepjes
Zet een steelpannetje en grotere kookpan met water op (om sojaboontjes en noedels in te koken)
Bak in een bakpan de groentenbasis op half hoog vuur langzaam glazig in de olie, beetgaar, zet het gas uit
ondertussen kook je de sojaboontjes beetgaar, meng dit er door, zo ook de taugé
kook in ca 4 minuten de eiernoedels gaar en giet af
voeg dit bij de gebakken groentenbasis, taugé omeletreepjes en sojaboontjes toe
vervolgens voeg je een beetje vissaus en sojasaus er bij, schep het geheel door elkaar
vul 4 bordjes of kommen met deze Pad Thai,
chop de koriander en de bosui fijn en strooi dit er als laatste over, serveer er limoenpartjes bij voor de frisse touch
eventueel pinda's er over
Wanneer je toch liever niet vegetarisch eet bak je er (biologische) kipstukjes of gamba's bij
Geen opmerkingen:
Een reactie posten