maandag 10 juni 2013

Kiemen verwerken tot gerecht:


Kiemenpesto
Voor 6 personen

Dit recept is lekker pittig, zeer rijk aan voedingsstoffen en snel te bereiden!

Benodigdheden:
-Radijskiemzaden 20 gram,
of reeds gekiemde radijskiemen -kant en klaar- 1 bakje, te koop bij de biologische winkel.
-100 gram parmezaanse kaas b.v. grana padano
-6 tenen knoflook
-goede neutrale olijfolie

Materialen:
Keukenmachine of staafmixer
Bereidingswijze:
Hak de knoflook, rasp de parmesaanze kaas, knip de kiemen af en doe ze in de mengkom, mix het geheel.
Voeg er olijfolie aan toe, zo, dat de substantie op een dikte is zoals u gewend bent van pesto. De pesto blijft wel witter van kleur dan pesto op basis van basilicum.

Menu tip:
Kiemenpesto met spaghetti, Seranoham en pistachenoten
(De pittige smaak combineerd lekker met een zoetje en een zoutje)

Geen opmerkingen: