donderdag 27 juni 2013

Wat ben je waard? Aubergine-taart!








Bereiding:

De basis is in principe gelijk aan Tarte Tatin.
opbouw:
Eerst boter in de vorm,( invetten),  dan de suiker dan de vulling en dan de bodem.

Dag van te voren:
Snijd aubergine in plakken, bestrooi met zout aan twee kanten en dek af met folie. Zet dit in de koelkast.

Op de dag zelf maak je:

Brisseerdeeg:
-250 gram bloem
- snuf zout
- 1 ei
- 125 gram roomboter
- 2 eetlepels ijskoud water.
-theelepel tijm
(deeg is goed voor 3 taartjes)

Vermeng bovengenoemde ingrediënten voor brisseerdeeg , niet te lang kneden.
Leg het 1 uur in de koelkast.

Ingrediënten vulling:

1 Aubergine
1/2 Courgette
5 cherry-tomaatjes
1 eetl. Suiker
Halve gesnipperde ui
2 takjes salie

Ingrediënten topping:

Zachte geitenkaas
Geroosterde amandelen

Ondertussen bak je de met keukenpapier afgedepte plakken aubergine in een goede scheut olijfolie.
Zet de oven op 180 graden.
Na t bakken dep je ook de olie er weer wat af anders wordt t te vettig.
Bak de suiker tot lichte karamel in koekenpan voeg ui gesnipperd toe.
Vet ovenschaal in en doe de gesuikerde ui in de schaal, leg dakpansgewijs de aubergine aan de buitenring, in het midden rauwe dunne plakken (kaasschaaf) courgette.
Snij er wat salie over.
leg de tomaatjes in helften er tussen.
Leg er nog laagje op de aubegineplakken.
Haal het brisseerdeeg uit de koelkast, snijd er een derde vanaf. leg de rest terug in de koelkast of vries het in.
Rol het deeg uit op een bebloemd tafelblad. Lekker dun.
Dek de bovenkant van de hartige taart mooi af en pak de zijkanten goed in zodat, wanneer je de taart na garing omkeert er een opstaande rand aan de zijkant staat.

30 minuten in de oven en je kunt de taart bijna meteen omkeren ( eerst met een mes de randen beetje lossnijden van de schaal.

Kruimel de geitenkaas er over en vervolgens de amandelen.
Mmmmmmmmm..........


Geen opmerkingen: